Påväg mot Death Valley följde vi i princip en och samma motorväg men konstigt nog fann vi varken ett reststop eller en trevlig bensinstation där andra snåljåpar snyltade på en gratisparkering. Vi hade dock tidigare hört rykten om att det går att sova på Walmarts parkering men blivit avrådda till att gå efter samma metod. Med inte så många fler alternativ annat än att betala det sanslösa 250 kronor för en campingplats för en natt bestämde vi oss för att göra ett försök på Walmart. Walmart är en affär med kanske världens bredaste utbud för mestadels lågkvalitéprylar. Walmart får Coop forums utbud att se ut som en tobaksbutik. De har allt från mat till cyklar, sängar, motortillbehör, campingutrustning, akvariefiskar, kläder som möjligtvis inte räknas som modeinriktade och avskyvärt fula möbler. Bland annat. Däremot är priserna till hälften så dyra som på övriga affärer runt om i USA, öppettiderna sträcker sig runt hela dygnet och den gigantiska parkeringen har övervakningskameror överallt. När vi av en slump hittade rätt kunde vi skåda ett tiotal husvagnar och campervans som alla valt samma sovplats för natten så vi bestämde oss för att härma alla andra och parkera nära de övriga husbilarna.
        Dagen därpå vaknade vi, utan komplikationer eller böter, till de kraftigaste vindarna vi någonsin upplevt. Ni vet när det är sådär blåsigt så att fåglar som försöker flyga motvind bara hovrar på samma plats i en halvtimme utan att förstå att de inte har färdats en meter. Precis så blåsigt var det fast oproportionerligt värre. För att inte riskera att blåsa iväg höll vi i oss i bilen tills vi packat klart och sedermera begav vi oss iväg mot ökenlandskapet Death Valley. Precis när vi skulle dra igen dörren fångades kanten av bildörren av en tydligen väldigt ensam gubbe med ett väldigt stort behov av att skryta om sin specialdesignade dubbelmotor. Utan att låtsas om vår existens trängde han sig bara på vårt liv för att berätta detaljer om sin bil som för oss var lika ointressanta som omöjliga att förstå. Angående bilar kan vi på vår höjd fylla på olja. Mer mekaniska än så har vi aldrig varit och kommer förmodligen aldrig att bli. I en kvart tvingades vi motvilligt genomlida gubbens breda accent där han oavbrutet förklarade för oss angående sin nya motors cylindrar och kraft. Samtidigt tvingades vi sitta och nicka högst intresserat med den där klassiska "Ahaaa nice" för att inte avslöja oss. Gubben avslutade med att i vanlig ordning avråda oss ifrån att besöka Death valley då det enligt hans mening endast var en tråkig jävla öken.

Enligt oss var Death Valley dock inte endast en tråkig jävla öken. Gubben hade rätt om ökendelen då området nätt och jämt är täckt av en stor öken. Att området däremot skulle vara tråkigt är lika sant som att Jesus gick på vatten. Fantastiska vyer korsar varje väg genom hela området och scenerna skiftar mellan kritvita saltöknar i storlek med en mindre sjö, randiga mineralberg i varierande bleka toner och spruckna gamla floder. Vi hade naivt nog förställt oss hur vi skulle vara hyfsat ensamma i Death Valley i och med att vi besöker USA under lågsäsong men vad vi inte visste var att var tionde år sker en unik blomning i Death valley. Eftersom att denna blomning i en öken är lite utav ett fenomen så lockar det även turister. Det visade sig att det lockade väldigt många turister även. Det visade sig till och med att det lockade så mycket turister att vi nästan trängdes längs vägarna och vid alla de andra övriga fotogeniska platser.
      Vi spenderade hela dagen i Death Valley som faktiskt inte tar mer än ungefär två timmar att köra igenom. Vi fotade varandra i de oförklarliga kontrasterna som uppstår med ökenfärger och en knallblå himmel. Helt plötsligt fick Filip en mansförkylning som är så kraftig att ingen kvinna kan förstå hur fruktansvärt det måste vara att genomgå. Därför lämnade vi öknen bakom oss för en annorlunda typ av öken i Nevada. När mörkret sakta föll var det dags att leta upp ett boende för natten. Ett reststop bredvid vägen fick duga och vi var mer än nöjda över att ha tillgång till en toalett men mindre nöjda över att sova ensamma med enbart en lastbil som granne.









reseblogg, roadtrip,

Kommentera

Publiceras ej