hallå där!

Nu har vi varit här i Bondi i ungefär en vecka och vi har blivit ganska förälskade i det här stället. vi har bestämt att vi förmodligen inte kommer att "settle down" i Australien för tillfället utan vi vill fortsätta resa jorden runt. Denna lilla surfarstad står dock högt upp på listan för vart vi i framtiden skulle kunna tänka oss att bo.

Dessa dagar har vi legat som strandsatta valar på antingen stranden eller sängen. Vi har haft soliga dagar vid havet med dark reef oil över hela kroppen för att maximera solbrännan. Vi har även haft ett par regniga dagar då vi stannat inne som mullvadar och svullat framför en mängd filmer utan något som helst dåligt samvete.

Livet här är väldigt enkelt... Och jävligt dyrt... Vi vaknar när kroppen känner för det, ligger och drar oss och funderar i en timme om man snart ens ska orka gå till toaletten trots akut kissnödighet. Innan man ens tar något som helst beslut över dagen drar man först upp gardinen och avgör aktivitet efter vädret. Regn = film och godis och öl. Sol = strand och glass och öl. Vi hasar ner till det allmänna köket i semestertempo. Ni vet när kroppens rörelser går så långsamt som möjligt "bara för att man kan samt bör". Sedan gör vi våra sedvanliga hemmasnickrade toasts med philadelphiaost, skinka, salami, parmesan och aioli. Här i bondi har vi medvetet gjort så lite som möjligt för att ta det så lugnt som bara möjligt. Vi tog en sväng in till Sydney för att gå på akvariet men det var så fruktansvärt dyrt så vi åkte hem och köpte tröstchips istället. På kvällarna har vi ibland satt oss ner ett par timmar på någon bar. Filip får ett par efterlängtade öl och jag trycker i mig godis. Till middag lever vi, som vanligt på hemmaplan, även här på våra specialnudlar som vi äter direkt ur kastrullen med en plastsked. Vi tänker ju bannemej inte köpa tallrikar på hostlet som de egentligen kräver. Istället snor vi utrustning och kommer på enkla lösningar, som att äta direkt ur pannan eller kastrullen.

Vi klagar inte mycket just nu förutom på det faktum att vi tyvärr inte kan leva såhär för resten av livet. Filip föreslog att vi skulle köra en Bonnie and Clyde och råna lite banker för att sedan rymma iväg på en strand i Costa rica. Vi behöver dock finslipa på den planen lite först...

Imorgon checkar vi ut och hämtar campervanen. Planen är att åka till The blue mountains som ligger ett par timmar väst om Sydney och kanske campa där över natten för att se solned-/uppgången över den magiska bergssamlingen. The blue mountains beskrivs i folkmun här i Sydney som ett Grand canyon med skog. Förklarar mer när jag vet mer!

Hoppas ni mår bra alla där hemma!